Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny utställning om konsten i Peder Winstrups tid

 Vinterlandskap, målning av Frans de Momper.

21 december 2016 öppnar utställningen "Peder Winstrup och konsten i hans tid. Målningar och grafiska blad från 1600-talet i Lunds universitets konstsamling".

I denna unika utställning visas utvalda målningar och grafiska blad av kända konstnärer som Rembrandt van Rijn, Antonis van Dyck, Gerrit van Honthorst, Abraham Bloemaert, Willem Claeszoon Heda och Pieter Potter. Missa inte tillfället att se dessa fantastiska verk på Historiska museet!

Utställningen är en del i det tvärvetenskapliga forskningsprojektet kring biskop Peder Winstrup (1605-1679) och behandlar 1600-talets konst. Konstverken i utställningen kommer från Lunds universitets konstsamling, som vanligtvis inte är tillgänglig för allmänheten.

”Peder Winstrup och konsten i hans tid” pågår från 21 december 2016 till 26 februari 2017.

Utställningen finansieras av Crafoordska Stiftelsen.

Läs mer om utställningen.