Barbaricum

Publiceringsår: 2007
Språk: Svenska
Sidor:
Publikation/Tidskrift/Serie: Skrifter utgivna av Historiska museet vid Lunds Universitet
Volym: 1
Dokumenttyp: Bok
Förlag: Lunds universitets historiska museum

Abstract english

UPPÅKRA OCH SKÅNES JÄRNÅLDER
Denna bok är en guide till utställningen BARBARICUM - Uppåkra och Skånes järnålder - och innehåller 70 uppslagsord. Här finns viktiga sammanhang, väsentliga begrepp, fynd och fyndplatser presenterade som hjälp för besökaren. I boken får vi ta del av de fragment som arkeologerna finner och de nya spännande berättelser som vuxit fram på senare år.
This book is a guide to the exhibition Barbaricum - Uppåkra and the Iron Age of Scania - and contains 70 head words. Here are important contexts, essential concepts, finds and finding-places introduced as a help for the visitor. In the book we present the fragments that the archaeologists find and the new exiting stories that have emerged.

• History and Archaeology
  • Iron Age