För barn

Historiska museet har aktiviteter för barn där de kan lära sig mer om historia och ha kul samtidigt. Barn och unga under 18 år har gratis inträde till museet.

Skapande verkstad. Foto.

Visning anpassad för familjer och barn på lördagar klockan 13:00

Varje lördag klockan 13:00 sker en barn- och familjeanpassad visning i ett historiskt ämne här på museet. Se kalendariet för våra visningar.

Historisk verkstad på söndagar klockan 13:00

Ett roligt sätt att lära mer om historiska epoker och händelser. Vi tittar på föremål ur museets samlingar och skapar egna verk i museets ateljé.

För barn mellan 5 och 12 år. Fritt inträde för barn och vuxen som följer med.

För garanterad plats föranmäl gärna, telefon 222 79 44, e-post: reception [at] luhm.lu.se.

Du kan se i vårt kalendarium här på webben, för mer information om varje enskild skapande verkstad.

Du som använder Facebook kan se och prenumerera på våra evenemang, med tips om saker du kan göra med barnen.

Gå på jakt efter djuren som finns på museet och vinn ett pris

I entrén kan barnen få en karta med ledtrådar till olika djur som finns i de olika rummen på museet. Hitta djuren och vinn ett pris!

Skärmbild ur foldern till djurjakten.

Aktiviteter under skollov

Här hittar du information om vad som händer för barn på museet under skolloven.

Historiska museet har öppet:

Tisdag – fredag klockan 11:00 – 16:00

Lördag – söndag klockan 12:00 – 16:00

Kontakta museet

Epost: reception [at] luhm.lu.se

Få mejl med tips på våra aktiviteter

E-post: reception [at] luhm.lu.se