Antikvarisk rapport gällande undersökningen av biskop Peder Winstrups kista och mumifierade kvarlevor

Författare:
  • Per Karsten
  • Andreas Manhag
Publiceringsår: 2018
Språk: Svenska
Sidor:
Dokumenttyp: Bok
Förlag: Lunds universitets historiska museum

Abstract english

Bakgrund till projektet kring Winstrups mumie tog sin början i och med det beslut som fattades av Länsstyrelsen 2012-03-21 (Dnr 433-1675-12) som svar på en ansökan av Lunds domkyrkoförsamling om flytt av Peder Winstrups kista till Domkyrkomuseet i Lund. I denna rapport redovisas, förutom bakgrunden och resultatet, följande bilagor:

Bilaga 1: Vetenskapliga undersökningar av Peder Winstrups mumie av Torbjörn Ahlström, Caroline Arcini, Gracijela Bozovic, Roger Siemund, Peter Krantz, Mats Geijer, Pernilla Gustavsson, David Pellby, Pär Wingren och Piers Mitchell.

Bilaga 2: Winstrups växter - arbetsrapport av Per Lagerås

Bilaga 3: Insekter och spindeldjur i graven av Christoffer Fägerström, Biologiska museet vid Lunds universitet.

• History and Archaeology

E-post: andreas [dot] manhag [at] luhm [dot] lu [dot] se