Nu söker vi nya studentvärdar

Är du student och tycker om att tala inför folk?
Nu söker Historiska museet vid Lunds universitet studentguider med hemvist i alla lärosätets utbildningar. Utifrån just dina intressen och din utbildning håller du visningar på ett forskningsbaserat museum där historien möter nuet och framtiden.
Bild på Maria Petersen som visar stenåldersfynd för Sveriges radio.

Du som söker...
• är heltidsstudent vid Lunds universitet
• får komma från vilken utbildning som helst
• kan vara studentvärd i högst två år
Som studentvärd skriver du och håller visningar under ditt pass – visningarna får gärna utgå från vad du själv pluggar och är intresserad av.

Tidigare kunskaper om Historiska museets samlingar är inget krav – som studentvärd kommer du att få lära dig om såväl samlingarna som utställningarna, om arbetet i museibutiken och museets pedagogiska verksamhet.

Vi vill att du som söker till studentvärd ska vara bekväm med att tala inför grupper och intresserad av att lära dig mer.

Talar du något annat språk flytande än svenska, eller har andra egenskaper som skulle göra dig till en bra studentvärd hos oss? Det vill vi i så fall gärna höra mer om! Vi strävar efter att rekrytera en så bred grupp av studentvärdar som möjligt, utifrån bakgrund, utbildning och intressen.

Ansök senast 15 januari 2020 med cv och brev till Anna Malinowski, anna [dot] malinowski [at] luhm [dot] lu [dot] se