Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Nytt publikrekord under kulturnatten

Historiska museet hade över 7000 besökare under årets upplaga av evenemanget Kulturnatten, som äger rum varje år i september.
Bild på Historiska museet Kulturnatten 2019
Temperaturen var hög inte bara utomhus under kulturnattshelgen. Inne på Historiska museet bidrog över 7000 besökare till att värma upp museisalarna.

Dubbelt så många besökare som brukade komma på kulturnattslördagen före återinvigningen. Det blev facit för Historiska museet vid Lunds universitet, när museipersonalen bjöd in till Kulturnatten lördagen den 21 september med öppet 12–22. Sammanlagt strömmade 7200 besökare in genom portarna under dagen och kvällen.

– Det är väldigt roligt att så många hittade hit, säger museets biträdande chef Sofia Cinthio. Vi hade en något yngre publik i år och många var förstagångsbesökare. Under kvällen hade vi många spännande samtal med nya besökare som vi hoppas snart kommer tillbaka.

Besökarna fick bland annat möjlighet att följa med på ett äventyr i museets utställningar, där de fick testa sina kunskaper och slutledningsförmåga för att lösa olika historiska mysterier som ledde till oväntade fynd i museets samlingar. Många tog tillfället i akt att få en inblick i inte bara utställningarna, utan också arbetet bakom, se vad en antikvarie jobbar med, hur arbetsdagen för en konservator ser ut – och höra om museets framtidsplaner.

– Den här sortens möten är ovärderliga för oss och leder alltid till nya idéer och förbättringar på museet, säger Sofia Cinthio.

Senaste nyheter

2019-09-23

Nytt publikrekord under kulturnatten

Nytt publikrekord under kulturnatten
2019-01-08

Historiska museets tre uppgifter

Historiska museets tre uppgifter
2018-09-29

100 år på Kraftstorg för Historiska museet

100 år på Kraftstorg för Historiska museet
2017-12-07

Rea i museets butik

Rea i museets butik
2017-10-18

Kvällsöppet på torsdagar och föredragsserie med Winstrup-tema

Kvällsöppet på torsdagar och föredragsserie med Winstrup-tema

Historiska museet
Lunds universitet
Krafts torg 1
Box 188, 221 00 LUND
Telefon: +46 46-222 79 44
E-post: reception [at] luhm [dot] lu [dot] se

Med bidrag från Region Skåne.