Se våra guidade visningar på nätet

När inte du kan komma till museet, så får museet komma till dig. Därför har vi laddat upp ett antal korta guidade visningar där du kan se några av våra föremål.
Bild på Amanda Casselstål
Amanda Casselstål är arkeolog och en av studentvärdarna på Historiska museet. Hon och många andra guider ger webbaserade kortvisningar på museets Youtubekanal. Foto: Evelina Lindén

Bilder på våra youtubeklipp.

Historiska museet vid Lunds universitet öppnade portarna till sin nuvarande hus på Kraftstorg hösten 1918 – precis innan Spanska sjukan stängde ner stadens museer, biografer, teatrar och andra samlingsplatser. För att göra det lite lättare att uthärda den tid som kommer, lägger vi kontinuerligt upp korta webbguidningar på Historiska museets Youtubekanal. Välkommen att se filmerna, prenumerera och kommentera.

Vi ses på museet när Coronatiderna är över!

Historiska museets Youtubekanal