Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Höstlov på Historiska museet

Bild på instrument som används av Ensemble Mare Balticum

Höstlovslediga barn och deras föräldrar är välkomna till Historiska museet där musikensemblen Mare Balticum tar oss med på en musikhistorisk resa där vi får en bild av en klangvärld från forntiden. Missa inte deras konsert den 3 november!

Museet har gratis inträde för alla under hela veckan och du kan gå en tipspromenad om musik och ljud i museets utställningar. Vi bjuder även in till specialvisningar för barn under två dagar där musikensemblen Mare Balticum tar oss med på en musikhistorisk resa där vi får en bild av en klangvärld från forntiden!

Visningarna hålls på onsdagen 2 november och torsdagen 3 november på följande tider: 12.30 och 14.00. De är gratis, men antalet platser till visningarna är begränsat – anmäl dig i förväg så att du är säker på att få plats.

Anmälan görs genom att ringa till 046-222 95 09 under museets öppettider, onsdag–söndag kl 12–16.

Torsdagen den 3 november kl 18:00 ger Mare Balticum en konsert i kyrksalen som riktar sig till vuxna. Vi kommer att göra en musikhistorisk resa där vi får en bild av en klangvärld från forntiden. Konserten är gratis, men har begränsat antal platser. Kom i god tid!

Om Ensemble Mare Balticum:
Musik i Syds Ensemble Mare Balticum bildades i Ystad 1989 och idag har de Kristianstad som bas. Ensemblen spelar på tidstrogna instrument och är specialiserade på musik från renässans och tidig barock, gärna hämtad från området kring Östersjön, men är inte främmande för vare sig äldre eller nutida musik. Musikerna har lång erfarenhet av att presentera såväl musikhistoriskt pedagogiska program för barn och unga, som att framföra renodlade konserter för vuxna.

Under åren 2013–2018 har ensemblen samarbetat i ett europeiskt musikarkeologiskt projekt, där man med arkeologi och forskning försöker återskapa en klangvärld som man tänka sig att det kunde ha låtit under forntiden.
Bilden visar exempel på typmodeller av olika fynd såsom musikbåge, vinare, benflöjt, trälur, hjorthorn, rasselskrapare, kohorn, rassel av näver, hängrassel, skogsdjävul, flintaspel.