Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kom på öppna visningar med våra studentvärdar

Collage med foton på Historiska museets entré och utställningar.

Nu kan du komma på öppen visning klockan 12 eller 15 varje dag som Historiska museet har öppet.

Historiska museets studentvärdar håller i korta, öppna visningar som håller på mellan 15 och 30 minuter. Visningarna utgår från någon av museets utställningar och kostar ingenting extra. Du är varmt välkommen att delta!

Studentvärdarna har sin hemvist på många av universitetets utbildningar – inte nödvändigtvis arkeologi eller historia – och berättar sina historier utifrån olika perspektiv. De är en viktig del av museets verksamhet och genom att komma till deras visningar, lär du dig alltid något nytt. 

Hjärtligt välkommen klockan 12 eller 15, tisdagar till söndagar! Vi samlas i museets reception.