Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rundvisning i vårt pandemistängda museum

Vårt tillfälligt stängda museum fick besök av Lunds kommuns viktiga verksamhet ”Digitala träffpunkten” och museichef Per Karsten gav en kort rundvandring som filmades. Håll tillgodo!

Uroxen, det falska stenålderskraniet, det stympade krucifixet, järnålderns keramikhantverk, Uppåkras glasskål som tog 1300 arbetstimmar att pussla ihop – och en smygtitt inför en kommande utställning om museets rötter.

Här får du en snabb introduktion där museichef Per Karsten visar några av Historiska museets många skatter. Filmen är gjord av Lunds kommuns ”Träffpunkt för seniorer”.