Historiska museet öppnar igen efter sin ombyggnad den 1 december – välkomna då! - Klicka här för att dölja meddelandetHistoriskamuseetöppnarigeneftersinombyggnadden1december–välkomnadå!

Återinvigning och fri entré hela helgen den 1–2 december

Smycke med bild av hästhuvud. Foto.
Utställning
Varmt välkomna när Historiska museet återigen slår upp portarna efter närmare ett år av ombyggnad och renovering! Ny entré, bättre klimat för såväl föremål som besökare, uppdaterade utställningar och en ny, fräsch butik utlovas.

Södra Sveriges största arkeologiska och historiska museum har byggts om och renoverats och fått ny entré, ny pedagogisk verkstad och bättre klimat för att kunna bevara föremålen. Gamla utställningar uppdateras och en ny utställning färdigställs med de så kallade Sösdalafynden – Europas främsta fynd av ryttarutrustning i förgyllt silver och brons från järnålderns folkvandringstid.

Vi firar återöppnandet med fri entré under hela helgen den 1–2 december.

På Historiska museets fyra våningsplan samsas såväl historia, arkeologi och konst som zoologi, mynt och kuriosa. I utställningen Barbaricum finns de fantasieggande fynden från Nordens största järnåldersstad – Uppåkra. Vägg i vägg visas föremål från Skånes sten-, brons-, och järnålder. Den vackra myntutställningen rymmer bland annat medeltidens största myntskatt. Från skånska kyrkor kommer medeltida helgonskulpturer liksom praktfulla guld- och silverföremål. Katedralen – Lunds domkyrka – har en egen avdelning med byggnadsdetaljer och unika skrudar från olika epoker. Bland uppstoppade djur i Zoologiska salen kan stora och små roa sig med interaktiva skelettpussel. I Antiksalen på översta våningen möts besökaren av mäktiga statyer och ett spännande persongalleri. I Kuriosakabinettet träffar du på Kilian Stoabeus och hans unika 1700-tals samling som blev grunden till det moderna universitetet.

2018-12-01 12:00 till 16:00
Historiska museet, Krafts torg 1, Lund