collegium vox humana
Konsert

Collegium Vox Humana möter engelsk, elisabetansk musik tillsammans med

Charles MacDougall (körpedagog och interpretatör) och Toby Carr (lutenist).

Det blir musik av John Dowland, Thomas Tallis, John Danyel, Thomas Morley, Orlando Gibbons och William Byrd.

Renässansensemble, Dalby församling

Collegium Vox Humana är en kör inom Dalby församling, som bildades 2013 och består av 13 amatörsångare med förkärlek för tidig musik och leds av organist Anita Andersson.

Ensemblen, som sjunger renässansmusik a capella, arbetar huvudsakligen med motetter och madrigaler från 1400- och 1500-talen, men även tidigare musik i form av gregorianska stycken och senare motetter med bas i renässansmusiken.

Denna höst startade med en solvarm turné till Vadstena klostekyrka och Söderköping.

Ensemblen sjunger musik av bl.a. Guillaume Dufay, Johannes Ockeghem, William Byrd, John Taverner, Thomas Tallis, Jaques de Wert, Jacobus Handl-Gallus, John Dowland, G P da Palestrina och  Dietrich Buxtehude.

2019-09-21 21:00 till 22:00
Medeltidssalarna - Historiska museet