Föremålen, livet och konsten under bronsåldern

Foto på Fogdarpsfyndet, två hornförsedda figurer i brons som tolkas som en dekoration till en hästmundering.
Visning
Välkommen till en visning som djupdyker i bronsåldern!

När inlandsisen drog sig tillbaka öppnade det upp landskapet och djur och människor fick möjlighet att bosätta sig på de skånska slätterna. Skåne är det fyndrikaste landskapet när det kommer till stenåldersbosättningar och fynd. I Historiska museets samlingar finns hundratusentals stenyxor som visar hur bestående kulturen kring flintan var. Men ungefär 1500 före Kristus händer något – bronset börjar ta över.

Följ med på en visning om övergången mellan stenålder och bronsålder. Lär dig mer om varför bronset tog över och hur omställningen mellan materialen såg ut.

Visningen är en kortare visning som ger dig en överblick av utställningen och ingår i entréavgiften. Den hålls av en av museets studentvärdar och tar 15–30 minuter.

2020-03-07 15:00
Sten- och bronssalarna – Historiska museet