Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forntida musik med Mare Balticum

Bild på Ensemble Mare Balticum
Konsert
Välkomna till en konsert med musikensemblen Mare Balticum, som tar oss med på en musikhistorisk resa där vi får en bild av en klangvärld från forntiden.

Tillsammans går vi på en musikalisk vandring där Ensemble Mare Balticum spelar på historiska instrument. Mare Balticum gästar oss under onsdagen och torsdagen på sportlovsveckan. I verkstaden kan man få prova på olika instrument under veckan, även de dagar då ensemblen inte är på plats på Historiska museet!

Om Mare Balticum

Musik i Syds Ensemble Mare Balticum bildades i Ystad 1989 och idag har de Kristianstad som bas. Ensemblen spelar på tidstrogna instrument och är specialiserade på musik från renässans och tidig barock, gärna hämtad från området kring Östersjön, men är inte främmande för vare sig äldre eller nutida musik. Musikerna har lång erfarenhet av att presentera såväl musikhistoriskt pedagogiska program för barn och unga, som att framföra renodlade konserter för vuxna.

Under åren 2013–2018 har ensemblen samarbetat i ett europeiskt musikarkeologiskt projekt, där man med arkeologi och forskning försöker återskapa en klangvärld som man tänka sig att det kunde ha låtit under forntiden.

Bilden visar exempel på typmodeller av olika fynd såsom musikbåge, vinare, benflöjt, trälur, hjorthorn, rasselskrapare, kohorn, rassel av näver, hängrassel, skogsdjävul, flintaspel.

Medverkande: Per Mattsson, Tommy Johansson, Stefan Wikström, Fredrik Persson och Dario Losciale.

 

Tid: 
2020-02-20 18:00
Plats: 
Historiska museet – Kyrksalen, medeltidsvåningen
Kontakt: 
reception [at] luhm.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2020-02-20 18:00
Plats: 
Historiska museet – Kyrksalen, medeltidsvåningen
Kontakt: 
reception [at] luhm.lu.se

Historiska museet
Lunds universitet
Krafts torg 1
Box 188, 221 00 LUND
Telefon: +46 46-222 79 44
E-post: reception [at] luhm [dot] lu [dot] se

Med bidrag från Region Skåne.