Hästfolk – Skånes ryttarelit

Detalj från Sösdalafynden
Visning
Välkommen till en visning av järnåldersfynden från Sösdalabygden!

Ett av Nordens märkligaste fynd finns att beskåda i utställningen Hästfolk. Det handlar om ryttarutrustning från någon gång kring 400-talet, som håller ovanligt hög standard gällande konstnärliga uttryck och hantverksmässigt utförande. Under visningen kommer fyndföremålen att sättas in i en samhällelig kontext – ett försök att förstå hur det kommer sig att dessa praktfulla föremål tillhörande en ryttarelit kan ha hamnat i Sösdalabygden.

Visningen är en kortare visning som ger dig en överblick av utställningen och ingår i entréavgiften. Den hålls av en av museets studentvärdar och tar 15–30 minuter.

2020-03-01 13:00
Entréplan – Historiska museet