Heliga föremål

Bild på processionskrucifix från Liturgirummet
Visning
Upptäck museets Liturgirum.

Följ med och hör mer om de heliga föremålen i Historiska museets Liturgirum. Visningen kl 15 är en lite mer avancerad visning än familjevisningen kl 13.

I utställningen visas en unik samling medeltida skatter från skånska kyrkor, som ingått i gudstjänstens ceremoniel. Här belyses de utifrån sin funktion och sitt stilhistoriska sammanhang.

Även personliga ägodelar med religiösa motiv ger oss en inblick i hur den kristna kulturen formade människors vardag under medeltiden. Föremålen ger oss en glimt av en svunnen prakt i de skånska kyrkorna och en liten inblick i medeltidsmänniskans andliga liv.

2019-02-16 15:00 till 16:00
Historiska museet – Liturgirummet