Historiska museet öppnar igen efter sin ombyggnad den 1 december – välkomna då! - Klicka här för att dölja meddelandetHistoriskamuseetöppnarigeneftersinombyggnadden1december–välkomnadå!

Historiska museet deltar i Musikhjälpen

Utställning
Tre programledare flyttar in i en glasbur på Stortorget i Lund. I 144 timmar samlar de in pengar till Radiohjälpen och informerar om ett rättviseprojekt. Programmet sänds non-stop i P3 och på SVT Play, och stora delar av dygnet i SVT.

I år sänds Musikhjälpen från Lund. Historiska museet – som precis öppnat sina dörrar för allmänheten efter nära ett års renovering och ombyggnad – låter sina besökare skänka inträdet direkt till Musikhjälpen. Temat i år är:

Alla har rätt att funka olika

Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman.

Här stöttar du Musikhjälpen!

2018-12-09 00:30 till 2018-12-15 03:30
Historiska museet, Kraftstorg 1, Lund