INSTÄLLT Antikens föremål och skönhetsideal

Krukskärva. Foto.
Visning
Välkommen till en visning av historiska museets antiksal!

Utställningen ”Nytt ljus på antiken” visar skulpturer, mynt och keramik ur Lunds universitets antiksamling.

Här möter du människorna som levde kring Medelhavet, från det arkaiska Grekland till kejsarnas Rom, genom deras efterlämnade verk. Du får en inblick i tidens skönhetsideal – föreställ dig den vita marmorn helt i färg! Färgen på föremålen lyfts fram av rekonstruktioner och spännande ljussättning.

Utställningen gör upp med bilden av vita marmorskulpturer och tar utgångspunkt i aktuell forskning kring färg och form under antiken.

Visningen är en kortare visning som ger dig en överblick av utställningen och ingår i entréavgiften. Den hålls av en av museets studentvärdar och tar 15–30 minuter.

2020-03-21 13:00
receptionvisning [at] luhm.lu.se