INSTÄLLT Seniorvisning: Slå mynt av historien

Foto på myntskatt från Buddahusskatten.
Visning
Seniorvisning

I vårt myntkabinett kan man hitta mynt från flera olika delar av världen, bland annat silvermynt som vikingarna tog med sig från England, de tidiga danska mynten, kopparplåtar och medeltidens största silverskatt. Men vilka var det som slog mynten? Och varför såg de ut som de gjorde? Vi kommer även att se mynt från Drottning Filippa som var drottning över Sverige, Danmark och Norge, men varför är hon viktig i just Lunds historia? Och hur gick egentligen Loshultskuppen till? Tillsammans kommer vi att göra en tidsresa som har sin början i det vikingatida Skandinavien och slutar i 1700-talet.

Seniordag

50 procent rabatt på inträdet, samt extrainsatt visning kl 12.00.
Visningen är 45 minuter lång och har begränsat antal platser. Biljetter till visningen hämtas i museets reception eller bokas via telefon.
Datum: 4 mars, 1 april, 6 maj, 3 juni.
I samarbete med ABF MittSkåne

2020-04-01 12:00 till 13:00