Internationella kvinnodagen – specialvisning

Bild på spåkvinna från Barbaricum
Visning
Följ med på en kvinnlig tidsresa från stenålder till medeltid, där du bland annat kommer få möta Hallonflickan, gudinnan Afrodite, Völvor och Ide Pedersdatter Falk.

Hur var det egentligen att leva som kvinna förr? På Internationella kvinnodagen djupdyker vi i kvinnornas historia här på Historiska museet vid Lunds universitet. Vi tar med dig på en kvinnlig tidsresa, där du bland annat kommer få möta Hallonflickan, gudinnan Afrodite, Völvor och Ide Pedersdatter Falk. Visningen kommer att beröra perioderna stenåldern fram till och med medeltiden.

Visningen är en kortare visning som ger dig en överblick av utställningen och ingår i entréavgiften. Den hålls av en av museets studentvärdar och tar 15–30 minuter.

2020-03-08 13:00
reception [at] luhm.lu.se