Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Medeltiden – hur såg den ut?

Bild på processionskrucifix från Liturgirummet
Visning
Välkommen till en visning av Historiska museets medeltida föremål!

Följ med på en visning med utgångspunkt i katolicismen och samhällslivet under Skånes medeltid. Hur såg kyrkorna ut, vilken konst och vilka föremål kom människorna i kontakt med? Vilka sakrament och ritualer var viktiga inom kyrkan under medeltiden?

Salarna med medeltida kyrklig konst är en i stort sett orörd 100-årig museimiljö som genom sin ålder utgör en kulturhistoriskt intressant miljö med en speciell atmosfär. Skulpturerna och byggnadsdetaljerna i trä och sten, räddade undan 1800-talets rivningar av de skånska kyrkorna, utgör en exklusiv samling ur ett såväl europeiskt som nationellt perspektiv.

Den kyrkliga konsten från hela det medeltida Skåne finns representerad med allt från konstnärligt högklassiga föremål från kontinentala verkstäder till originella alster av lokala mästare.

Visningen är en kortare visning som ger dig en överblick av utställningen och ingår i entréavgiften. Den hålls av en av museets studentvärdar och tar 15–30 minuter.

Tid: 
2020-03-03 15:00
Plats: 
Medeltidssalen – Historiska museet
Kontakt: 
reception [at] luhm.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2020-03-03 15:00
Plats: 
Medeltidssalen – Historiska museet
Kontakt: 
reception [at] luhm.lu.se

Historiska museet
Lunds universitet
Krafts torg 1
Box 188, 221 00 LUND
Telefon: +46 46-222 79 44
E-post: reception [at] luhm [dot] lu [dot] se

Med bidrag från Region Skåne.