Seniorvisning: Livet under stenåldern

Yxor
Visning
Seniorvisning

Stenåldern utgör en stor del av människans historia och kantas av olika kulturer och livsöden. Denna visning kommer presentera två individer från olika perioder av stenålderns Skåne - en man som levde under jägarstenåldern och en kvinna från den senare bondestenåldern. Hur tedde sig livet för en jägare under Mesolitikum och hur såg livet ut för en bonde precis efter neolitiseringen? Följ med på en resa där vi tillsammans kommer ta del av de föremål som ingick i dessa personers vardagsliv, men nu är en del av Skånes enorma flintskatt.

Seniordag

50 % rabatt inträdet, samt extrainsatt visning kl 12.00

Visningen är 45 minuter lång och har begränsat antal platser. Biljetter till visningen hämtas i museets reception eller bokas via telefon

Datum: 4 mars, 1 april, 6 maj, 3 juni