Seniorvisning: Uppåkra

Templet i Uppåkra. Teckning.
Visning
Seniorvisning

I vår järnåldersutställning finns de praktfulla föremålen från Uppåkra, som var bebott i ungefär 1000 år och blev ett av Skandinaviens största maktcentrum. I mitten av byn fanns ett tempel, som vittnar om att platsen även var ett religiöst centrum. När platsen Uppåkra glöms bort börjar det nya medeltida ärkebiskopssätet Lund byggas upp, bara en halvmil därifrån. Nu skulle hedendomen bytas ut mot kristendomen, men på många sätt lever den gamla folktron kvar ända in i vår tid. Hur var det att leva under denna period som på många sätt var präglad av omställningen till den nya religionen?

Seniordag

50 procent rabatt på inträdet, samt extrainsatt visning kl 12.00.
Visningen är 45 minuter lång och har begränsat antal platser. Biljetter till visningen hämtas i museets reception eller bokas via telefon.
Datum: 4 mars, 1 april, 6 maj, 3 juni.
I samarbete med ABF MittSkåne

2020-06-03 12:00 till 13:00