Seniorvisning: Vart tog isen vägen?

skelett2
Visning
Seniorvisning

Vid istidens slut förändras det skånska landskapet drastiskt. Djuren börjar sakta ta sig upp i Norden och strax efter följer människorna. Skåne är det första området i nuvarande Sverige som blir isfritt och blir det första mötet mellan människorna och Skandinavien. Följ med på en visning om hur det skånska landskapet har förändrats sedan den senaste istiden och den skånska postglaciala faunan. Här möter du bland annat den 10 000 år gamla uroxen som lyckades undkomma jägarens spjutfälla, och vittnar om både människans och djurens livsvillkor i istidens omställande värld.

Seniordag

50 procent rabatt på inträdet, samt extrainsatt visning kl 12.00.
Visningen är 45 minuter lång och har begränsat antal platser. Biljetter till visningen hämtas i museets reception eller bokas via telefon.
Datum: 4 mars, 1 april, 6 maj, 3 juni.
I samarbete med ABF MittSkåne

2020-05-06 12:00 till 13:00