Historiska museet öppnar igen efter sin ombyggnad den 1 december – välkomna då! - Klicka här för att dölja meddelandetHistoriskamuseetöppnarigeneftersinombyggnadden1december–välkomnadå!

Sök halvtidsjobb som museivärd hos oss

Pedagogiskt pyssel i form av dekorerad dödsskalle.
Historiska museet söker nu en museivärd på halvtid som har läst historia eller arkeologi, och har erfarenhet av utåtriktat arbete med barn och unga.
Övrigt
Vi söker museivärd på halvtid! Som har läst historia eller arkeologi, arbetat i reception, med försäljning, har jobbat utåtriktat med barn och ungdomar inom museiverksamhet och kan hålla visningar och genomföra workshops på svenska och engelska. Sista ansökningsdag är 22 oktober.

Historiska museet vid Lunds universitet hyser Sveriges näst största arkeologiska samlingar. Här finns rika fynd från Skånes sten-, brons-, och järnålder, en stor myntsamling, vetenskaps- och kulturhistoriska föremål, en av landets största samlingar av medeltida kyrklig konst, skulpturer från antiken samt en anatomisk samling.

Historiska museet är för närvarande stängt på grund av ombyggnad. Bland annat byggs utställningarna med kyrklig konst om och ett nytt skyltsystem kommer att installeras i hela byggnaden. Även museets entréplan byggs om för att få ett nytt vindfång, en ny butik och reception samt ett helt nytt pedagogiskt rum. Inför nyöppningen i december 2018 behöver museet under en period förstärka bemanningen i butik och reception. Därför söker nu Historiska museet en visstidsanställd museivärd/receptionist.

Arbetsuppgifter
Som museivärd är du museets ansikte utåt. Du arbetar i museets reception och butik med försäljning av varor. Du bokar visningar, informerar om utställningar och bistår med praktiska lösningar. Till receptionen kommer mejl, frågor och telefonsamtal som du antingen besvarar själv eller vidarebefordrar till museets övriga personal. Till arbetsuppgifterna hör också hantering av lås och larm för utställningar och museibyggnad.

Du ingår i ett team som arbetar med den utåtriktade verksamheten där du bland annat bokar och bemannar visningar samt planerar och genomför workshops. Du arbetar mot olika besöksgrupper som barn, ungdomar och vuxna. Tjänsten är på halvtid och tidsbegränsad till ett år.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst en kandidatexamen inom historia/arkeologi. Tjänsten kräver att du tidigare har arbetat i reception och med försäljning samt har erfarenhet av utåtriktat arbete mot barn och ungdomar inom museiverksamhet. Du ska även ha erfarenhet av att hålla visningar och genomföra workshops på svenska och engelska för olika målgrupper. Ytterligare språk är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av skolverksamhet och läroplan. Vi ser gärna att du har kunskap och kännedom om Historiska museets samlingar.

Som person är du självständig, noggrann och driven med ett öppet och serviceinriktat sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Sök jobbet här.

2018-10-22 01:15 till 23:15