Visning: Vart tog isen vägen?

skelett2
Visning
Framtidsveckan

Som en del av Lunds universitets första populärvetenskapliga Framtidsvecka 14-20 oktober bjuder Historiska museet in till visningar och föredrag på temat Omställningar.

Vid istidens slut förändras det skånska landskapet drastiskt. Djuren börjar sakta ta sig upp i Norden och strax efter följer människorna. Skåne är det första området i nuvarande Sverige som blir isfritt, det första mötet mellan människorna och Skandinavien. Framtiden kommer innebära stora omställningar för människan. Kan vi lära oss något av de tidiga stenåldersmänniskornas förmåga att anpassa sig till dåtidens extrema istidsklimat? Följ med på en visning om hur det skånska landskapet har förändrats sedan den senaste istiden och den skånska postglaciala faunan. Här möter du bland annat den 10 000 år gamla uroxen som lyckades undkomma jägarens spjutfälla, och vittnar om både människans och djurens livsvillkor i istidens omställande värld.

2019-10-15 15:00 till 15:30
Zoologiska salen - Historiska museet