Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Otto Rydbeck – hundra år av historia och arkeologi

Hundraårsjubileum av en professur

År 1919 utnämndes Otto Rydbeck, Historiska museets dåvarande chef, till professor i arkeologi. Vi på Historiska museet och Institutionen för arkeologi och antikens historia vill välkomna dig att fira detta med oss!

Datum: Fredag 6 december kl 15:00 (prick)–18:00
Plats: Historiska museet, Krafts torg 1, Lund, två trappor upp i nyrenoverade medeltidsvåningen

Program:

15.00 Museichef Per Karsten och Martin Hansson, prefekt på institutionen för arkeologi och antikens historia, hälsar välkomna

15:05–15:15 Lars Ersgård: ”Otto Rydbeck och hans tid”

15.15–15.25 Åsa Berggren: ”Uppdragsarkeologin och universitetet – en krokig historia”

15.25–15.35 Björn Nilsson: ”Pränt Pivo Sånglunds anteckningar och annan framtidsarkeologi”

15:35–15.45 Amanda Casselstål: ”Framtidsaspekter – en arkeologistudents perspektiv”

15:45–16:15 Visning av utställningar i Otto Rydbecks fotspår

16:15–18:00 Mingel med dryck och tilltugg

OSA: 25 november. Fyll i webbformuläret här intill (dina personuppgifter hanterar vi enligt GDPR och använder bara i samband med detta arrangemang).
Varmt välkommen!