Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Default user image.

Jerry Rosengren

Doktorand

Default user image.

Läkekonstens Uppåkra

Författare

  • Jerry Rosengren

Summary, in Swedish

Lunds Universitets Historiska Museum har under det gångna året vidareutvecklat sin forskningsverksamhet och i samband med det tvåhundraårsjubileum som celebrerat museets långa historia och dess spännande framtid presenterat ett smakprov på Annette Frölichs sensationella fynd av kirurgiska instrument i Uppåkra. Det nystartade projektet, som heter »Läkekonstens Uppåkra», har nu kommit så långt att en första presentation är på sin plats. Denna uppsats bygger delvis på Annette Frölichs föregående artikel. Författaren kopplar ihop läkekonsten i Uppåkra med en mentalitetshistorisk förklaringsmodell. Ämnet är abstrakt och mycket framstår vilket författaren understryker - som hypoteser och diskussionsinlägg. Säkra belägg som kan verifiera utsagorna saknar vi oftast.
För hjälp med föremålskunskapen tackar jag Rolf Petré, Institutionen för Arkeologi och antikens historia i Lund.

Avdelning/ar

  • Historiska museet
  • Arkeologi

Publiceringsår

2006

Språk

Svenska

Sidor

10-20

Publikation/Tidskrift/Serie

ALE

Volym

2006

Issue

3

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

De skånska landskapens historiska och arkeologiska förening

Ämne

  • History and Archaeology

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 0345-0708