Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna besöka Historiska museet och arbetar aktivt med att förbättra tillgängligheten på museet. Är det något du undrar över är det bara att kontakta oss. Vi välkomna också förslag till förbättringsåtgärder.

Entré
Entrén är lätt att ta sig in i med rullstol, vagn eller permobil.

Parkering
Museet har inga egna besöksparkeringar men det finns kommunala parkeringar i närheten till museet. I nära anslutning till entrén finns en parkering för dig med parkeringstillstånd för personer med funktionsvariation.

Fysisk tillgänglighet på museet
Du kan nå alla våra utställningar i rullstol eller permobil. Det finns en rullstol att låna. En tillgänglighetsanpassad toalett finns i kapprummet på entréplan.

På museet finns Lunds äldsta hiss som kan ta dig mellan alla våningsplan. Hissen rymmer 1 vagn, permobil eller rullator. Det kan behövas assistans för att öppna hissen då den saknar automatisk dörröppning.

Dörrarna in till utställningarna är uppställda.

Sittplatser
Det finns sittplatser utplacerade i museet.

Hundar
Ledarhundar och assistanshundar är välkomna in på museet.

Ledsagare
Ledsagare till person med funktionsnedsättning har fri entré till museet.

Våra öppettider

September-maj

Onsdag–söndag: 12:00–16:00
Måndag–tisdag: stängt

Juni-augusti

Tisdag–söndag: 12:00–17:00
Måndag: stängt

Observera: Domkyrkomuseum är tyvärr stängt för ombyggnad. 

Kontakt: +46 46 222 79 44 eller info [at] luhm [dot] lu [dot] se