Historiska museet har stängt och öppnar igen i september 2018 - Klicka här för att dölja meddelandetHistoriskamuseetharstängtochöppnarigeniseptember2018

Domkyrkomuseet

Från medeltidsutställningen kan du via en täckt gångbro förflytta dig till domkyrkomuseum. Här berättas katedralens 1000-åriga historia med inventarier och byggnadsdetaljer från olika epoker.

I utställningen beskrivs också domkyrkoarkitekterna C G Brunius och Helgo Zettervalls genomgripande ombyggnationer av domen.

I Skrudkammaren visas dyrbara textilier som mässhakar och korkåpor vilka använts i kyrkan från medeltiden till i dag.

Historiska museet har öppet:

Tisdag – fredag klockan 11:00 – 16:00

Lördag – söndag klockan 12:00 – 16:00

Tappade föremål

Domkyrkomuseet. Foto.

I domkyrkomuseet finns olika slags vardagsföremål utställda som folk tappat mellan stolarna i domkyrkan.