Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Zoologiska salen

 

Zoologiska salen. Foto.

 

 

I den Zoologiska salen har en 10 000 år gammal uroxe fått nytt liv! Utställningens tema är Skånes fauna efter istiden. Bland alla märkliga djur från Biologiska museets zoologiska samling finns såväl pelikan som kärrsköldpadda.

Stifta bekantskap med Sven Nilsson, den kände 1800-talszoologen, och pussla ihop ett virtuellt djurskelett!

Här kan du se en film om Sven Nilsson:

Han gjorde anspråk på att vara arkeologins fader, stiftade bekantskap med Charles Darwin – och hemföll åt pseudovetenskap. Hör Historiska museets studentvärd Daniel Markus berätta om Sven Nilsson, mannen som bland annat står bakom samlingarna som delvis kan ses i Zoologiska salen.

Öppettider | Opening hours

Tisdag–söndag: 12:00–17:00
Måndag: Stängt

Tue–Sun: 12:00–17:00
Mon: Closed

Pekskärm. Foto.

Lär dig om djur

På våra pekskärmar kan du få reda på mer om djuren som levde i Skåne efter istiden.