Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Historiska museet har stängt och öppnar igen i september 2018 - Klicka här för att dölja meddelandetHistoriskamuseetharstängtochöppnarigeniseptember2018
Du är här

Antiksalen

Utställningen "Nytt ljus på antiken" visar skulpturer, mynt och keramik ur Lunds universitets antiksamling.

Här möter du människorna som levde kring Medelhavet, från det arkaiska Grekland till kejsarnas Rom, genom deras efterlämnade verk.

Få en inblick i tidens skönhetsideal och föreställ dig den vita marmorn helt i färg! Färgen på föremålen lyfts fram av rekonstruktioner och spännande ljussättning.

Utställningen gör upp med bilden av vita marmorskulpturer och tar utgångspunkt i aktuell forskning kring färg och form under antiken.

Sidansvarig:

Öppettider

Historiska museet har öppet:

Tisdag – fredag klockan 11:00 – 16:00

Lördag – söndag klockan 12:00 – 16:00

Ezekias krukskärva

Krukskärva. Foto.

I Antiksalen kan du se målade krukor och amfora, bland annat ett sällsynt fragment från en attisk amfora av mästaren Ezekias. Exekias var en grekisk krukmakare och målare som verkade i mitten av 500-talet f.Kr. Han anses vara mycket betydelsefull i konsthistorien.

Historiska museet
Lunds universitet
Krafts torg 1
Box 188, 221 00 LUND
Telefon: +46 46-222 79 44
E-post: reception [at] luhm [dot] lu [dot] se

Med bidrag från Region Skåne.