Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Regler

Rör inte vid föremålen!

De ordningsregler som gäller i skolan gäller också på museet.

Läraren har ansvar för sin klass under museibesöket.

Elever och barn under 12 år får inte gå utan vuxet sällskap i museets utställningar.

Visa hänsyn till andra besökare och grupper i salarna genom att gå lugnt och tala tyst till varandra. Guidade visningar ledda av museets personal har företräde i utställningarna.

Lämna stora väskor och paraplyer i våra förvaringsskåp då det är lätt att repa och stöta till föremålen. 

Det är inte tillåtet att äta och dricka i utställningarna.

Det är tillåtet att fotografera i utställningarna, men inte med blixt.

Vid brandlarm: samla ihop klassen/gruppen och gå lugnt mot närmaste utgång som är märkt med grön och vit nödutgångsskylt. Räkna in klassen/gruppen och avvakta besked från museets personal.

Våra öppettider

Tisdag–söndag: 12:00–17:00
Onsdag: 12:00–20:00
Måndag: stängt

Observera: Etnografiska salen och Domkyrkomuseum är tyvärr stängda för ombyggnad. Vi erbjuder därför just nu fri entré till museet.

Kontakt: +46 46 222 79 44 eller info [at] luhm [dot] lu [dot] se