Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forska, studera, låna

Stängd forskarservice och låneverksamhet

Museets forskningsservice och låneverksamhet är tyvärr stängd, då vi arbetar med att förbereda samlingarna för flytt till ett nytt magasin. 

Just nu pågår en omfattande inventering och nedpackning, men eftersom vi har omkring 11 miljoner arkeologiska föremål i magasinet tar det tid innan allt har gåtts igenom. 

Vi hoppas på förståelse för detta avbrott i servicen. 

Om några år ser vi fram emot att åter öppna upp för forskare, studenter och allmänhet i ett toppmodernt magasin. Där kommer ändamålsenliga lokaler erbjuda hög tillgänglighet och visningsbara avdelningar, samtidigt som det garanterar ett fortsatt bevarande av vårt kulturarv.

Museer och institutioner som redan lånat material av Historiska museet kommer vid behov att beviljas förlängning under flyttperioden. 

Inlämning av arkeologiskt material fortsätter som vanligt.

Ark med förteckningar från Anatomiska arkivet.