Så här hittar du till Historiska museet

Historiska museet ligger på Krafts torg i centrala Lund, nära Domkyrkan.

• Du kan ta tåget till Lunds centralstation, därifrån tar det cirka 5 minuter att gå till museet.
  • Stadsbuss 1 går från Lunds centralstation till Botulfsplatsen. Därifrån tar det cirka 3 minuter att gå till museet.

Parkering

Museet har ingen egen parkering för bilar. Det finns parkeringsplats för personer med särskilt parkeringstillstånd cirka 20 meter från museets entré.

Bussparkering

Turistbussar som besöker Lund kan stanna utanför Lunds Domkyrka och lämna av och hämta upp sina resenärer. Bussparkering finns också på Sankt Laurentiigatan.

Våra öppettider

Tisdag–söndag: 12:00–17:00
Måndag: stängt

Observera: Etnografiska salen och Domkyrkomuseum är tyvärr stängda för ombyggnad. Eftersom ytterligare några utställningar byggs om, erbjuder vi just nu fri entré till museet.

Kontakt: +46 46 222 79 44 eller reception [at] luhm [dot] lu [dot] se