Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så här hittar du till Historiska museet

Hitta hit

Historiska museet ligger på Krafts torg i centrala Lund, nära Domkyrkan.

  • Du kan ta tåget till Lunds centralstation, därifrån tar det cirka 5 minuter att gå till museet.
  • Stadsbuss 1 går från Lunds centralstation till Botulfsplatsen. Därifrån tar det cirka 3 minuter att gå till museet.

Karta

Parkering

Museet har ingen egen parkering för bilar. Det finns parkeringsplats för personer med särskilt parkeringstillstånd cirka 20 meter från museets entré.

Bussparkering

Turistbussar som besöker Lund kan stanna utanför Lunds Domkyrka och lämna av och hämta upp sina resenärer. Bussparkering finns också på Sankt Laurentiigatan.

Våra öppettider

Tisdag–söndag: 12:00–17:00
Måndag: stängt

Observera: Etnografiska salen och Domkyrkomuseum är tyvärr stängda för ombyggnad. Eftersom ytterligare några utställningar byggs om, erbjuder vi just nu fri entré till museet.

Kontakt: +46 46 222 79 44 eller reception [at] luhm [dot] lu [dot] se