Så här hittar du till Historiska museet

Historiska museet ligger på Krafts torg i centrala Lund, nära Domkyrkan.

• Du kan ta tåget till Lunds centralstation, därifrån tar det cirka 5 minuter att gå till museet.
  • Stadsbuss 1 går från Lunds centralstation till Botulfsplatsen. Därifrån tar det cirka 3 minuter att gå till museet.

Parkering

Museet har ingen egen parkering för bilar. Det finns parkeringsplats för personer med särskilt parkeringstillstånd cirka 20 meter från museets entré.

Bussparkering

Turistbussar som besöker Lund kan stanna utanför Lunds Domkyrka och lämna av och hämta upp sina resenärer. Bussparkering finns också på Sankt Laurentiigatan.

Våra öppettider

Just nu håller tyvärr museet helt stängt fram till 2 december med hänvisning till den ökande smittspridningen i Skåne. Vi beklagar detta!

Tisdag–söndag: 12:00–17:00
Måndag: stängt

Observera: Kuriosakabinettet är tyvärr stängt för ombyggnad – ny utställning öppnar under 2021.

Kontakt: +46 46 222 79 44 eller reception [at] luhm [dot] lu [dot] se

Sök resväg till museet