Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så här hittar du till Historiska museet

Historiska museet ligger på Krafts torg i centrala Lund, nära Domkyrkan.

• Du kan ta tåget till Lunds centralstation, därifrån tar det cirka 5 minuter att gå till museet.
  • Stadsbuss 1 går från Lunds centralstation till Botulfsplatsen. Därifrån tar det cirka 3 minuter att gå till museet.

Parkering

Museet har ingen egen parkering för bilar. Det finns parkeringsplats för personer med särskilt parkeringstillstånd cirka 20 meter från museets entré.

Bussparkering

Turistbussar som besöker Lund kan stanna utanför Lunds Domkyrka och lämna av och hämta upp sina resenärer. Bussparkering finns också på Sankt Laurentiigatan.

Våra öppettider

Just nu håller tyvärr museet helt stängt med hänvisning till den ökande smittspridningen av covid-19 i Skåne. Vi beklagar detta!

Efter öppnandet: tisdag–söndag: 12:00–17:00
Måndag: stängt

Observera: Kuriosakabinettet är tyvärr stängt för ombyggnad – ny utställning öppnar under 2021.

Kontakt: +46 46 222 79 44 eller reception [at] luhm [dot] lu [dot] se

Sök resväg till museet