Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Liturgiska föremål från skånska kyrkor

I utställningen visas en unik samling medeltida skatter från skånska kyrkor.

Liturgisalen. Foto.

Dessa liturgiska föremål som ingått i gudstjänstens ceremoniel belyses utifrån sin funktion och sitt stilhistoriska sammanhang.

Även personliga ägodelar med religiösa motiv ger oss en inblick i hur den kristna kulturen formade människors vardag under medeltiden.

Föremålen ger oss en glimt av en svunnen prakt i de skånska kyrkorna och en liten inblick i medeltidsmänniskans andliga liv.

Öppettider | Opening hours

Historiska museets öppettider då vi inte har pandemistängt:

Tisdag–söndag: 12:00–17:00
Måndag: Stängt