Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sökes: studenter som vill arbeta deltid

Svartklädd kvinna står i en sal med vita antika skulpturer.

Nu söker Historiska museet studenter som vill arbeta i museets utåtriktade verksamhet: bemanna entré och butik, skriva och hålla visningar i museets alla utställningar samt vara delaktig i arbetet med sociala medier och den pedagogiska verksamheten. I arbetet får du möjlighet att lära dig mer om såväl utställningarna som samlingarna.

Historiska museet söker nu nya amanuenser för arbete i museets butik och utåtriktade verksamhet. För att bli anställd som amanuens behöver du vara antagen till studier på grund- eller avancerad nivå. Tidigare erfarenhet från museum är inget krav, men vi ser gärna att du som söker har ett intresse för historia och en vilja att lära dig mer om Skånes historia.

Som person är du självgående och noggrann med god samarbetsförmåga. Du är servicemedveten och bekväm med att tala inför grupp och kan anpassa ditt värdskap efter besökares bakgrund och erfarenheter. Eftersom vi har många internationella besökare är goda kunskaper i svenska och engelska ett krav. Meriterande är ytterligare goda språkkunskaper samt erfarenhet av att hålla guidade turer.

 

Krav för anställningen är:
- Anställningen kräver att du är antagen till universitetsstudier för höstterminen 2024, registreringsintyg behöver uppvisas vid terminsstart.
- God förmåga i svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande för anställningen är:
- Erfarenhet av att arbeta serviceinriktat med bemötande.
- Erfarenhet av att arbeta utåtriktat i en museiverksamhet, gärna med guidade turer.
- Goda kunskaper i ytterligare språk utöver svenska och engelska.
- Kassavana och erfarenhet av enklare ekonomihantering.
- Erfarenhet av att arbeta med sociala medier.

 

Vi söker 1-10 personer som kan arbeta mellan 5–50 procent med tillträdesdatum 240812 till och med 250202. Arbetstiderna är fasta utifrån museets öppettider, vilket inkluderar helgtjänstgöring. Kvällstjänstgöring kan förekomma. 

Endast den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens. (5 kap 10 § HF)

Läs mer om anställningen och sök den här