Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bli vår nästa museichef!

Historiska museet i solnedgång. Framför byggnaden står en stor samling människor.

Nu söker vi efter en driven och engagerad museichef som vill leda museet in i den spännande utvecklingsfas som ligger framför oss.

Vi söker dig med visioner och intresse av att tillsammans med övriga LUKOM-verksamheter och andra kulturella verksamheter vid Lunds universitet aktivt utveckla, driva och bredda museernas deltagande i utveckling undervisning och forskning och föra museet in i framtiden.

Du företräder museet internt inom Lunds universitet såväl som externt i kontakter med andra lärosäten, museer och allmänheten i övrigt. Du arbetar med att skapa nätverk med olika aktörer inom Lunds universitet och det omgivande samhället.

Med ett tydligt, transparent och välorganiserat ledarskap har du förmåga att engagera, entusiasmera och skapa arbetsglädje. Du har ett stödjande förhållningssätt med tillit till medarbetarnas erfarenheter och kunskaper, och skapar förutsättningar för alla att arbeta mot gemensamma mål. För dig är det viktigt att ha ett öppet, nära och inkluderande arbetsklimat.

Då personalen är uppdelad på tre platser, ställs det höga krav på tydlig kommunikation och återkoppling för att bibehålla samhörigheten inom museet.

Med ett brett kulturellt och vetenskapligt intresse och en god förståelse för museets identitet, historia och samlingar är du en driven och beslutsam företrädare för museet. Du förväntas utveckla samverkan såväl internt inom Lunds universitet som externt, varför det är viktigt med goda regionala, nationella och internationella nätverk. Du har strategiskt och operativt ansvar för att omvärldsbevaka, leda arbetet och stärka museets position nationellt och internationellt.

För att lyckas i rollen som chef och ledare utgår du från långsiktiga perspektiv i arbetet med verksamhetens utveckling. Med uthållighet och ett strategiskt fokus levereras resultat.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättning av befattningen. Som samlande kraft är du trygg, har självinsikt och visar gott omdöme.

 Läs mer och sök tjänsten här!