Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Se våra guidade visningar på nätet

Bild på Amanda Casselstål

När inte du kan komma till museet, så får museet komma till dig. Därför har vi laddat upp ett antal korta guidade visningar där du kan se några av våra föremål.

 

Bilder på våra youtubeklipp.

Historiska museet vid Lunds universitet öppnade portarna till sin nuvarande hus på Kraftstorg hösten 1918 – precis innan Spanska sjukan stängde ner stadens museer, biografer, teatrar och andra samlingsplatser. För att göra det lite lättare att uthärda den tid som kommer, lägger vi kontinuerligt upp korta webbguidningar på Historiska museets Youtubekanal. Välkommen att se filmerna, prenumerera och kommentera.

Vi ses på museet när Coronatiderna är över! Vi längtar!