Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sista chansen att se utställningen Sven Nilsson och Skånes postlaciala fauna

Foto på uroxen från Önnarp.

Djuren flyttar hem från och med den 2 oktober.

Utställningen Sven Nilsson och Skånes postglaciala fauna, utställd på museet sedan 2014, har varit ett uppskattat inslag för både vuxna och barn.

Längst upp i Historiska musset har den stora uroxen från Önnarp, med sina 10 000 år på nacken, hälsat våra besökare välkomna och visat på hur djuren i den skånska faunan har påverkats av människor långt tillbaka i tiden. Skalet från en kärrsköldpadda, hittade strax utanför Lund och det tunga hornet från en jättehjort har tagit oss tillbaka till en tid då Skånes landskap och djurliv såg annorlunda ut mot idag. Och kanske har sälskelettet uppbådat många spännade gissningar?

När utställningen öppnade fick många av djuren komma tillbaka till de lokaler som de funnits i tidigare - Zoologiska museet fanns nämligen i huset på Kraftstorg fram till 1917, då Historiska museet tog över byggnaden. Nu ska djuren än en gång få åka hem, men till  Gastelyckan och den Zoologiska samlingen.

 

Sista dagen att besöka den nuvarande utställningen är den 1 oktober 2023.

 

Här kan du söka i de Zoologiska samlingarna.

 

För frågor om den Zoologiska samlingen kontaktas museiintendent Maria Mostadius.